ΒΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ


Το Θέατρο «Ελεύθερη ‘Εκφραση» στην προσπάθειά του να στηρίξει τις νέες θεατρικές δυνάμεις, δημιούργησε το «Βήμα Ελεύθερη Έκφραση», έναν διαγωνισμό έκφρασης για νέους συγγραφείς. Το βραβείο του διαγωνισμού είναι το ανέβασμα του πρώτου έργου στο θέατρό μας σε δική μας παραγωγή.

 

Η διαδρομή του "Βήματος Ελεύθερη Έκφραση":


Φεβρουάριος 2010: Προκήρυξη του διαγωνισμού για νέους συγγραφείς στον Τύπο.


Ιούνιος 2010: Ανέβασμα του έργου «Η μελαγχολία του Πιγκουΐνου», της Ασημίνας Ρεβύθη (θέατρο του παραλόγου).


Νοέμβριος 2010: Ανέβασμα του έργου "Άσπρο, μαύρο και λίγο ροζ" της Τζένης Κουμπή (κοινωνικό).

Η συγγραφέας περιγράφει με ζωντάνια το πέρασμα μιας παρέας παιδιών από την εφηβεία στην ενηλικίωση μέσα από τις διαπροσωπικές τους φιλικές σχέσεις αλλά και το διαφορετικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν. Το παρεάκι, με στέκι την πλατεία της γειτονιάς και με συμμάχους το χιούμορ και την παιδικότητά, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της καθημερινότητάς του όπως μόνο οι φίλοι ξέρουν.

 

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Τζένη Κουμπή, σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιώμου, σκηνικά – κοστούμια: Λάζαρος Κυριακίδης, μουσική επιμέλεια: Κοσμάς Χειράκης, φωτισμοί-ήχος: Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Κουκουρουβλής, Λευτέρης Πρωτονοτάριος, φροντιστής σκηνής: Κυριάκος Σεραφειμίδης, παραγωγή: Μαίρη Ιγγλέση.

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Μαρία Μπακέα, Αλέξανδρος Μητρόπουλος, Αλεξάνδρα Χειμώνα, Κοσμάς Χειράκης, Τζένη Οικονόμου.

 

Έναρξη – Πρεμιέρα:  Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου 2010 στις 21:00.

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 (εισιτήριο 13€, φοιτητικό: 10€,  άνεργοι: 8€ (με επίδειξη κάρτας ανεργίας).

 

Η χρονική διάρκεια του έργου είναι 1 ώρα και 30 λεπτά ενώ η παράσταση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

 

Επόμενοι σταθμοί απ' το "Βήμα Ελεύθερη Έκφραση" είναι τα έργα «Καλό Σαββατοκύριακο», του Θανάση Λιούνη  και  «Αγκάθια», της Αμαλίας Λαλαζήση.

 

Τον μήνα Μάιο και μέχρι τον Ιούνιο θα ανεβεί το νέο βραβευμένο έργο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα μετά από τη σχετική προκήρυξη του 2ου κύκλου του διαγωνισμού, που θα δοθεί στον Τύπο. 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Δέντρο», του Γιώργου Μανιώτη

 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο Θέατρο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» 
(Δευτέρα και Τρίτη 6-7, 13-14, 20-21, 27-28 Μαρτίου, στις 20:30)
Ο Χριστόφορος, νεόπτωχος και νεοάστεγος, προσπαθεί να στολίσει το «Δέντρο» της ζωής του, με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, 
στη γωνιά ενός δρόμου. Σύμμαχοί του, τα στολίδια που βρίσκει σε σακούλες σκουπιδιών. Μνήμες και αγαπημένες στιγμές γίνονται εφόδια, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα -διαφορετικά από τα συνηθισμένα- για να στολίσει με αυτά το πανύψηλο δέντρο που ορθώνεται μπροστά του.
Περισσότερα

24/12/2016

Παραμονή Χριστουγέννων με το αριστούργημα «Το αστέρι της ερήμου: Νεφέλη και Ναλιμάρ»!25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

«Όλοι οι δρόμοι, βασιλιά, θάρρος ζητούν και τόλμη… κι εκείνοι των πολέμων κι εκείνος της καρδιάς…»

 

Το παιδικό μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ» έρχεται στην «Ελεύθερη Έκφραση» την Παραμονή των Χριστουγέννων (Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016), στις 12:00, σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Περισσότερα

25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

Την ημέρα των Χριστουγέννων (Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016), ακριβώς μετά την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με κεράσματα, τραγούδι και χορό στο Αίθριο του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση». Ο όμορφος χώρος μας, γίνεται μια αγκαλιά και υποδέχεται τους φίλους του θεάτρου, με κιθάρα και φωνές!

Περισσότερα