ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΕΙΑ 2014

 

Το γυναικείο, φιλανθρωπικό φεστιβάλ επιστρέφει για 2η χρονιά στο Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση».

 

Φέτος αφιερώνεται στην κ. Ματίνα Βαβούλη, τη δασκάλα των καταυλισμών με την ντουντούκα!

 

 

 

Το φεστιβάλ «Λυσιστράτεια 2014» ανοίγει τις πόρτες του ξανά, στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» (Λέσβου 8, Κυψέλη, 210-8645400) από την Τετάρτη 5 Μαρτίου έως και το Σάββατο 8 Μαρτίου, γιορτάζοντας την ημέρα της γυναίκας. Το φεστιβάλ, κάθε χρόνο αφιερώνεται σε μια γυναίκα. Πέρσι, ήταν εστιασμένο στη σύζυγο του Σπύρου Πρίμπα, δασκάλου του 16ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, που σκοτώθηκε στην οικοδομή. 

 

Φέτος, αφιερώνεται στην διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ζωής Ασπροπύργου, κ. Ματίνα Βαβούλη. Η κ. Βαβούλη εδώ και 16 χρόνια, έχει καταφέρει να φέρει στο σχολείο εκατοντάδες παιδιά των καταυλισμών, με σύμμαχό της την αγάπη, την αφοσίωση στο έργο της και μια… ντουντούκα! Η ίδια, αρνούμενη να μείνει στο απόμακρο της θέσης της, βρέθηκε μέσα στους καταυλισμούς για να πείσει τα παιδιά να μάθουν γράμματα. Το σχολείο της σήμερα απαριθμεί 300 μαθητές.

 

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ / Τα έσοδα του φεστιβάλ θα δοθούν στο συγκεκριμένο σχολείο για τις ανάγκες των παιδιών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

•Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, ώρα: 20:00 – ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1) Έναρξη φεστιβάλ από την 15μελή χορωδία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ζωής Ασπροπύργου, με τη διεύθυνση του κ. Αθανασίου Γούτου. 

2) Βράβευση της διευθύντριας κ. Ματίνας Βαβούλη.

3) «Να μ’ αγαπάς»: Θεατρική παράσταση από το 1ο Γυμνάσιο & 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Μαντζαβίνου και Ιωάννας Αλεξανδροπούλου. Διασκευή: Α. Μαντζαβίνου. Η δύναμη και η στέρηση του έρωτα μέσα από την Αντιγόνη, την Μήδεια, την Αρετούσα, την Ιουλιέττα, την Μαργαρίτα Γκοτιέ και την Μπλανς…

 

•Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014, ώρα: 20:00

«Τέχνη γένους θηλυκού» από τα «Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια “Μάνεση”». Θεατρική σύνθεση – σκηνοθεσία: Ελένη Οικονομοπούλου - Σωτήρης Γρηγοράκης. Μουσική επιμέλεια: Δέσποινα Καραμαλέγκου. Οι γυναίκες της μουσικής, του χορού και του κινηματογράφου ζωντανεύουν επί σκηνής.  

 

•Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014, ώρα: 21:00

«Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη», του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση, με την Τζένη Κολλάρου – Καλλέργη στον ομώνυμο ρόλο. Η πορεία, το έργο, η διδασκαλία, οι ανθρώπινες στιγμές αλλά και το τέλος του μεγάλου φιλοσόφου, για πρώτη φορά μέσα από τα μάτια της συζύγου του, Ξανθίππης.

 

•Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014, ώρα: 21:00

«Άντε ψυχούλα μου, σκότωσέ με!», του Τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου, με τους: Μαίρη Ιγγλέση, Γιάννη Τσιώμου, Τζένη Οικονόμου. Δυο χήρες αρνούμενες να το βάλουν κάτω, αναζητούν τον έρωτα, την ώρα που ένας μανιακός βιαστής κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Δέντρο», του Γιώργου Μανιώτη

 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο Θέατρο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» 
(Δευτέρα και Τρίτη 6-7, 13-14, 20-21, 27-28 Μαρτίου, στις 20:30)
Ο Χριστόφορος, νεόπτωχος και νεοάστεγος, προσπαθεί να στολίσει το «Δέντρο» της ζωής του, με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, 
στη γωνιά ενός δρόμου. Σύμμαχοί του, τα στολίδια που βρίσκει σε σακούλες σκουπιδιών. Μνήμες και αγαπημένες στιγμές γίνονται εφόδια, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα -διαφορετικά από τα συνηθισμένα- για να στολίσει με αυτά το πανύψηλο δέντρο που ορθώνεται μπροστά του.
Περισσότερα

24/12/2016

Παραμονή Χριστουγέννων με το αριστούργημα «Το αστέρι της ερήμου: Νεφέλη και Ναλιμάρ»!25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

«Όλοι οι δρόμοι, βασιλιά, θάρρος ζητούν και τόλμη… κι εκείνοι των πολέμων κι εκείνος της καρδιάς…»

 

Το παιδικό μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ» έρχεται στην «Ελεύθερη Έκφραση» την Παραμονή των Χριστουγέννων (Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016), στις 12:00, σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Περισσότερα

25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

Την ημέρα των Χριστουγέννων (Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016), ακριβώς μετά την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με κεράσματα, τραγούδι και χορό στο Αίθριο του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση». Ο όμορφος χώρος μας, γίνεται μια αγκαλιά και υποδέχεται τους φίλους του θεάτρου, με κιθάρα και φωνές!

Περισσότερα