Λυσιστράτεια 2013

 

Aποχαιρετήσαμε με μεγάλη συγκίνηση, τα «Λυσιστράτεια 2013».Ήδη τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατατέθηκαν σε ειδικό λογαριασμό της οικογένειας του δασκάλου Σπύρου Πρίμπα. Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές, τους καθηγητές, τους μουσικούς, τους ερμηνευτές και τους δημιουργούς που πίστεψαν στο όνειρό μας και μας βοήθησαν να το κάνουμε πραγματικότητα! Το ραντεβού μας ανανεώνεται για του χρόνου... Μέχρι τότε, ευχόμαστε η κάθε μέρα να είναι μια επιτυχημένη, προσωπική επανάσταση!

 

 

 

Πρόγραμμα και φωτογραφίες εκδηλώσεων:

 

Δευτέρα 4 Μαρτίου

 

  1. «Οι Λυσιστράτες του κόσμου» από τη «Νέα Γενιά Ζηρίδη», σε σκηνοθεσία Νατάσας Μερκούρη – Κυριακής Κυριακουλέα. Θεατρικό δρώμενο. 
  2. «Οδοιπορικό Γυναίκας» από το 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Ματζαβίνου – Ιωάννας Αλεξανδροπούλου. Μουσικοθεατρικό δρώμενο.

 

Τρίτη 5 Μαρτίου

 

«Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι», από το 1ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου σε διασκευή - σκηνοθεσία Δημήτρη Τίτσε. Θεατρική παράσταση σε σύγχρονη μορφή. 

 


 

Τετάρτη 6 Μαρτίου

 

 

«Ελένη» του Ευριπίδη, από τα «Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Μάνεση», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Γρηγοράκη.  Η Ελένη και κάθε Ελένη μέχρι σήμερα. Θεατρική παράσταση. 

 


 

 

Πέμπτη 7 Μαρτίου

 

 

«Πορτρέτα Γυναικών» μέσα από την ποίηση και το τραγούδι με τους μουσικούς Αλέκο Χρηστίδη (κρουστά) και Αλέκο Ορφανίδη (πιάνο). Ερμηνεία: Αθηνά Καραταράκη.

 

Παρασκευή 8 Μαρτίου

 

«Η Γυναίκα γίνεται τραγούδι», με τους μουσικούς του Quasi Quarteto, Χρήστο Μπάκη (πιάνο), Γιώργο Μανωλά (1ο βιολί), Σπύρο Τραυλό (2ο βιολί), Έλσα Παπέλη (βιολοντσέλο). Ερμηνεία: Ειρήνη Κουτσαύτη. Πανηγυρικό κλείσιμο του Φεστιβάλ – συναυλία με τραγούδια για τη Γυναίκα. 

 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Δέντρο», του Γιώργου Μανιώτη

 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο Θέατρο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» 
(Δευτέρα και Τρίτη 6-7, 13-14, 20-21, 27-28 Μαρτίου, στις 20:30)
Ο Χριστόφορος, νεόπτωχος και νεοάστεγος, προσπαθεί να στολίσει το «Δέντρο» της ζωής του, με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, 
στη γωνιά ενός δρόμου. Σύμμαχοί του, τα στολίδια που βρίσκει σε σακούλες σκουπιδιών. Μνήμες και αγαπημένες στιγμές γίνονται εφόδια, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα -διαφορετικά από τα συνηθισμένα- για να στολίσει με αυτά το πανύψηλο δέντρο που ορθώνεται μπροστά του.
Περισσότερα

24/12/2016

Παραμονή Χριστουγέννων με το αριστούργημα «Το αστέρι της ερήμου: Νεφέλη και Ναλιμάρ»!25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

«Όλοι οι δρόμοι, βασιλιά, θάρρος ζητούν και τόλμη… κι εκείνοι των πολέμων κι εκείνος της καρδιάς…»

 

Το παιδικό μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ» έρχεται στην «Ελεύθερη Έκφραση» την Παραμονή των Χριστουγέννων (Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016), στις 12:00, σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Περισσότερα

25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

Την ημέρα των Χριστουγέννων (Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016), ακριβώς μετά την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με κεράσματα, τραγούδι και χορό στο Αίθριο του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση». Ο όμορφος χώρος μας, γίνεται μια αγκαλιά και υποδέχεται τους φίλους του θεάτρου, με κιθάρα και φωνές!

Περισσότερα