Εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας με τη "Δημαρχίνα" του Γεωργίου Σουρή.

 

Η γυναίκα μέσα από την διαχρονική διαδρομή της ανά τους αιώνες δεν φοβήθηκε κακουχίες αλλά ούτε και… χιόνια. Έτσι αν και το δελτίο καιρού έκλεισε πολύ κόσμο στα σπίτια του, εντούτοις στις 8 Μαρτίου γιορτάστηκε πανηγυρικά η «Ημέρα της γυναίκας» στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση». Με ελεύθερη είσοδο, γυναίκες κάθε ηλικίας γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο και είδαν την «Δημαρχίνα» του Γεωργίου Σουρή, με τη Μαίρη Ιγγλέση.


Τα γυναικεία προβλήματα αλλά και τα προνόμια που υπάρχουν στις μέρες μας έθιξαν -και καταχειροκροτήθηκαν- η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιλένα Αποστολάκη, η τέως βουλευτής και δημοσιογράφος κ. Σοφία Βούλτεψη, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, η καθηγήτρια της οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κατερίνα Καραγιάννη, η γλύπτρια κ. Ασπασία Παπαδοπεράκη, η δημοσιογράφος κ. Μάγδα Παπαγιάννη και η νεαρή καινοτόμος επιχειρηματίας κ. Μαρία Βλάχου, η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών.


Οι ομιλήτριες τόνισαν την δύναμη αλλά και την αδυναμία της γυναίκας ιδιαίτερα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου -και όχι μόνο-, αλλά και την αναγκαιότητα να γνωρίσουμε την διαφορετικότητα των φύλων, ενώ παράλληλα έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντησή τους στον ίδιο θεατρικό χώρο.
Η βραδιά έκλεισε με τις γυναίκες να τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους με κόκκινο κρασί ενώ η «Δημαρχίνα» Μαίρη Ιγγλέση τρατάριζε τον κόσμο με την χειροποίητη τυρόπιτά της.

 

 

(από αριστερά προς τα δεξιά) : Μαρία Ανδρούτσου, Μιλένα Αποστολάκη, Μαρία Βλάχου, Κατερίνα Καραγιάννη, Μαίρη Ιγγλέση, Μάγδα Παπαγιάννη, Σοφία Βούλτεψη, Ασπασία Παπαδοπεράκη

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Δέντρο», του Γιώργου Μανιώτη

 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο Θέατρο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» 
(Δευτέρα και Τρίτη 6-7, 13-14, 20-21, 27-28 Μαρτίου, στις 20:30)
Ο Χριστόφορος, νεόπτωχος και νεοάστεγος, προσπαθεί να στολίσει το «Δέντρο» της ζωής του, με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, 
στη γωνιά ενός δρόμου. Σύμμαχοί του, τα στολίδια που βρίσκει σε σακούλες σκουπιδιών. Μνήμες και αγαπημένες στιγμές γίνονται εφόδια, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα -διαφορετικά από τα συνηθισμένα- για να στολίσει με αυτά το πανύψηλο δέντρο που ορθώνεται μπροστά του.
Περισσότερα

24/12/2016

Παραμονή Χριστουγέννων με το αριστούργημα «Το αστέρι της ερήμου: Νεφέλη και Ναλιμάρ»!25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

«Όλοι οι δρόμοι, βασιλιά, θάρρος ζητούν και τόλμη… κι εκείνοι των πολέμων κι εκείνος της καρδιάς…»

 

Το παιδικό μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ» έρχεται στην «Ελεύθερη Έκφραση» την Παραμονή των Χριστουγέννων (Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016), στις 12:00, σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Περισσότερα

25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

Την ημέρα των Χριστουγέννων (Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016), ακριβώς μετά την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με κεράσματα, τραγούδι και χορό στο Αίθριο του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση». Ο όμορφος χώρος μας, γίνεται μια αγκαλιά και υποδέχεται τους φίλους του θεάτρου, με κιθάρα και φωνές!

Περισσότερα