Λυσιστράτεια 2013

 

 

Το Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» γιορτάζει τη Γυναίκα, θεσμοθετώντας το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Λυσιστράτεια 2013» που ξεκινά από την Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου (επίσημη ημέρα της Γυναίκας).

 

Από το φετινό φεστιβάλ, τα έσοδα θα διατεθούν στη σύζυγο και στα παιδιά του δασκάλου του 16ου δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, Σπύρου Πρίμπα. Ο Σπύρος έχασε τη ζωή του στις 29 Ιανουαρίου 2013, στην οικοδομή -που εργαζόταν συμπληρωματικά- παλεύοντας να εξοικονομήσει τα προς το ζην για την οικογένειά του. 

 

Οι εκδηλώσεις των τεσσάρων πρώτων ημερών πραγματοποιούνται με την αμέριστη συμπαράσταση μαθητών και καθηγητών που θέλησαν να προσφέρουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους για να στηρίξουν την οικογένεια του δασκάλου, ενώ και από την τελευταία ημέρα, θα δοθεί μέρος των εσόδων.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

 

Δευτέρα 4 Μαρτίου

 

  1. «Οι Λυσιστράτες του κόσμου» από τη «Νέα Γενιά Ζηρίδη», σε σκηνοθεσία Νατάσας Μερκούρη – Κυριακής Κυριακουλέα. Θεατρικό δρώμενο. Ώρα έναρξης: 20:00.
  2. «Οδοιπορικό Γυναίκας» από το 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Ματζαβίνου – Ιωάννας Αλεξανδροπούλου. Μουσικοθεατρικό δρώμενο.

 

 

 

 

Τρίτη 5 Μαρτίου

 

  1. «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι», από το 1ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου σε διασκευή - σκηνοθεσία Δημήτρη Τίτσε. Θεατρική παράσταση σε σύγχρονη μορφή. Ώρα έναρξης: 20:00.

 

Τετάρτη 6 Μαρτίου

 

  1. «Ελένη» του Ευριπίδη, από τα «Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Μάνεση», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Γρηγοράκη.  Η Ελένη και κάθε Ελένη μέχρι σήμερα. Θεατρική παράσταση. Ώρα έναρξης: 20:00.

 

Πέμπτη 7 Μαρτίου

 

  1. «Πορτρέτα Γυναικών» μέσα από την ποίηση και το τραγούδι με τους μουσικούς Αλέκο Χρηστίδη (κρουστά) και Αλέκο Ορφανίδη (πιάνο). Ερμηνεία: Αθηνά Καραταράκη. Ώρα έναρξης: 20:00.

 

 

Παρασκευή 8 Μαρτίου

 

  1. «Η Γυναίκα γίνεται τραγούδι», με τους μουσικούς του Quasi Quarteto, Χρήστο Μπάκη (πιάνο), Γιώργο Μανωλά (1ο βιολί), Σπύρο Τραυλό (2ο βιολί), Έλσα Παπέλη (βιολοντσέλο). Ερμηνεία: Ειρήνη Κουτσαύτη. Πανηγυρικό κλείσιμο του Φεστιβάλ – συναυλία με τραγούδια για τη Γυναίκα. Ώρα έναρξης: 20:00.

 


 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρτυ στο θέατρο! Γίνεται; Γίνεται!

Ονειρεύεστε το καλύτερο παιδικό πάρτυ; Ελάτε μαζί μας για ένα διαφορετικό παιδικό πάρτυ, με τη σιγουριά της βραβευμένης Πρότυπης Παιδικής Διαδραστικής Σκηνής του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» (Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας – Βρυξέλλες 2015)

 


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8645400 για να διοργανώσουμε μαζί, την πιο όμορφη γιορτή!
Όλα τα πάρτυ μας, πραγματοποιούνται μαζί με τις παιδικές μας παραστάσεις (επιλογή από 6 θεατρικά, διαδραστικά έργα, όπου όλα τα παιδιά πρωταγωνιστούν μαζί με τους ηθοποιούς!), με πολλά κεράσματα και γλυκές εκπλήξεις!

 

Περισσότερα