ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΕΙΑ 2014

 

Το γυναικείο, φιλανθρωπικό φεστιβάλ επιστρέφει για 2η χρονιά στο Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση».

 

Φέτος αφιερώνεται στην κ. Ματίνα Βαβούλη, τη δασκάλα των καταυλισμών με την ντουντούκα!

 

 

 

Το φεστιβάλ «Λυσιστράτεια 2014» ανοίγει τις πόρτες του ξανά, στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» (Λέσβου 8, Κυψέλη, 210-8645400) από την Τετάρτη 5 Μαρτίου έως και το Σάββατο 8 Μαρτίου, γιορτάζοντας την ημέρα της γυναίκας. Το φεστιβάλ, κάθε χρόνο αφιερώνεται σε μια γυναίκα. Πέρσι, ήταν εστιασμένο στη σύζυγο του Σπύρου Πρίμπα, δασκάλου του 16ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, που σκοτώθηκε στην οικοδομή. 

 

Φέτος, αφιερώνεται στην διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ζωής Ασπροπύργου, κ. Ματίνα Βαβούλη. Η κ. Βαβούλη εδώ και 16 χρόνια, έχει καταφέρει να φέρει στο σχολείο εκατοντάδες παιδιά των καταυλισμών, με σύμμαχό της την αγάπη, την αφοσίωση στο έργο της και μια… ντουντούκα! Η ίδια, αρνούμενη να μείνει στο απόμακρο της θέσης της, βρέθηκε μέσα στους καταυλισμούς για να πείσει τα παιδιά να μάθουν γράμματα. Το σχολείο της σήμερα απαριθμεί 300 μαθητές.

 

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ / Τα έσοδα του φεστιβάλ θα δοθούν στο συγκεκριμένο σχολείο για τις ανάγκες των παιδιών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

•Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, ώρα: 20:00 – ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1) Έναρξη φεστιβάλ από την 15μελή χορωδία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ζωής Ασπροπύργου, με τη διεύθυνση του κ. Αθανασίου Γούτου. 

2) Βράβευση της διευθύντριας κ. Ματίνας Βαβούλη.

3) «Να μ’ αγαπάς»: Θεατρική παράσταση από το 1ο Γυμνάσιο & 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Μαντζαβίνου και Ιωάννας Αλεξανδροπούλου. Διασκευή: Α. Μαντζαβίνου. Η δύναμη και η στέρηση του έρωτα μέσα από την Αντιγόνη, την Μήδεια, την Αρετούσα, την Ιουλιέττα, την Μαργαρίτα Γκοτιέ και την Μπλανς…

 

•Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014, ώρα: 20:00

«Τέχνη γένους θηλυκού» από τα «Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια “Μάνεση”». Θεατρική σύνθεση – σκηνοθεσία: Ελένη Οικονομοπούλου - Σωτήρης Γρηγοράκης. Μουσική επιμέλεια: Δέσποινα Καραμαλέγκου. Οι γυναίκες της μουσικής, του χορού και του κινηματογράφου ζωντανεύουν επί σκηνής.  

 

•Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014, ώρα: 21:00

«Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη», του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση, με την Τζένη Κολλάρου – Καλλέργη στον ομώνυμο ρόλο. Η πορεία, το έργο, η διδασκαλία, οι ανθρώπινες στιγμές αλλά και το τέλος του μεγάλου φιλοσόφου, για πρώτη φορά μέσα από τα μάτια της συζύγου του, Ξανθίππης.

 

•Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014, ώρα: 21:00

«Άντε ψυχούλα μου, σκότωσέ με!», του Τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου, με τους: Μαίρη Ιγγλέση, Γιάννη Τσιώμου, Τζένη Οικονόμου. Δυο χήρες αρνούμενες να το βάλουν κάτω, αναζητούν τον έρωτα, την ώρα που ένας μανιακός βιαστής κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρτυ στο θέατρο! Γίνεται; Γίνεται!

Ονειρεύεστε το καλύτερο παιδικό πάρτυ; Ελάτε μαζί μας για ένα διαφορετικό παιδικό πάρτυ, με τη σιγουριά της βραβευμένης Πρότυπης Παιδικής Διαδραστικής Σκηνής του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» (Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας – Βρυξέλλες 2015)

 


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8645400 για να διοργανώσουμε μαζί, την πιο όμορφη γιορτή!
Όλα τα πάρτυ μας, πραγματοποιούνται μαζί με τις παιδικές μας παραστάσεις (επιλογή από 6 θεατρικά, διαδραστικά έργα, όπου όλα τα παιδιά πρωταγωνιστούν μαζί με τους ηθοποιούς!), με πολλά κεράσματα και γλυκές εκπλήξεις!

 

Περισσότερα