24/12/2016

Παραμονή Χριστουγέννων με το αριστούργημα «Το αστέρι της ερήμου: Νεφέλη και Ναλιμάρ»!25/12/16 Χριστούγεννα με γιορτή στο Αίθριο!

 

«Όλοι οι δρόμοι, βασιλιά, θάρρος ζητούν και τόλμη… κι εκείνοι των πολέμων κι εκείνος της καρδιάς…»

 

Το παιδικό μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ» έρχεται στην «Ελεύθερη Έκφραση» την Παραμονή των Χριστουγέννων (Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016), στις 12:00, σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 


Η συναρπαστική ιστορία της Νεφέλης και της Ναλιμάρ, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών μέσα από μουσική πανδαισία με υπέροχες μελωδίες, μαγευτικές φωνές και αέρινες χορογραφίες.


Το παιδικό μιούζικαλ Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ αποτελεί μια προσαρμογή για παιδιά ηλικίας 6 – 15 ετών της επιτυχημένης Σύγχρονης Όπερας «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», από την crossover ερμηνεύτρια και συγγραφέα του έργου Μάνια Βλαχογιάννη, η οποία παρουσιάστηκε το 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας και το Θέατρο Pierce – Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος κερδίζοντας τις καρδιές του κοινού και τα ενθουσιώδη σχόλια του Τύπου.


Τη μουσική της μοντέρνας Όπερας και της προσαρμογής του για παιδιά έγραψε ο Έλληνας συνθέτης Balsam7teen ενώ τα κείμενα - λιμπρέτο βασίζονται στο ομότιτλο βιβλίο με Cd (Εκδόσεις Νόηση) της Μάνιας Βλαχογιάννη.


Η πρεμιέρα του παιδικού μιούζικαλ θα γίνει τον Δεκέμβριο 2016 στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα» σε μια παράσταση – προσφορά του θιάσου στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.

 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

 

Μια ομάδα παιδιών παρασύρουν τη μοναχική κι ευαίσθητη Νεφέλη σε ένα μισογκρεμισμένο σπίτι.
Ένας φύλακας άγγελος δίχως φτερά κι ένα παλιό μαγεμένο βιβλίο την οδηγούν στα βάθη της Ανατολής, όπου θα συναντήσει το Αστέρι της Eρήμου!
Η αγνή παιδική καρδιά της θα την οδηγήσει να τολμήσει το ακατόρθωτο… έτσι θα βρεθεί παγιδευμένη στο χώρο και το χρόνο… Η χαμένη ομορφιά της μυθικής πριγκίπισσας και η αληθινή αγάπη του φημισμένου βασιλιά, η αδίστακτη εκδίκηση της νόμιμης βασίλισσας και το καταχθόνιο ξωτικό, οι 3 μάγισσες του Ραϊχάν και η παντοδύναμη θεά Μοίρα θα την οδηγήσουν να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό και να αναζητήσει μαζί με τους ήρωες της ιστορίας το μεγάλο μυστικό της ευτυχίας. Μα η Νεφέλη θα έχει μόνο μια ευκαιρία για να επιστρέψει στη δική της εποχή!
Θα καταφέρει να κινήσει το φόβο;
Θα βρει τη δύναμη να παλέψει με «τόλμη και καθαρή καρδιά» ;
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τι απέγιναν η Νεφέλη και η Ναλιμάρ…!
Στο Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ χαρίζουν τη λάμψη τους σημαντικοί καλλιτέχνες του μουσικού θεάτρου:
Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (τενόρος), Μάνια Βλαχογιάννη (δραματική σοπράνο)
Βασίλης Ασημακόπουλος (βαθύφωνος), Αντώνης Μπατσάκης (δραματικός τενόρος) 
Στο ρόλο της νεαρής Νεφέλης εμφανίζεται η Μαριάννα Κουκουτσάκη (σοπράνο)
Το ρόλο της Ναλιμάρ χορεύει η Λίλα Σταθοπούλου
Ακούγεται η φωνή της Αγγέλας Μεταλληνού
 
Λιμπρέτο – Κείμενα : Μάνια Βλαχογιάννη
Μουσική: Balsam7teen
Σκηνοθεσία: Μάνια Βλαχογιάννη
Εικόνες βιντεοπροβολής: Θωμαή Ζωγράφου
Ώρα Προσέλευσης : 11:30
Ώρα έναρξης: 12:00
Πότε: Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 20 ευρώ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρτυ στο θέατρο! Γίνεται; Γίνεται!

Ονειρεύεστε το καλύτερο παιδικό πάρτυ; Ελάτε μαζί μας για ένα διαφορετικό παιδικό πάρτυ, με τη σιγουριά της βραβευμένης Πρότυπης Παιδικής Διαδραστικής Σκηνής του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» (Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας – Βρυξέλλες 2015)

 


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8645400 για να διοργανώσουμε μαζί, την πιο όμορφη γιορτή!
Όλα τα πάρτυ μας, πραγματοποιούνται μαζί με τις παιδικές μας παραστάσεις (επιλογή από 6 θεατρικά, διαδραστικά έργα, όπου όλα τα παιδιά πρωταγωνιστούν μαζί με τους ηθοποιούς!), με πολλά κεράσματα και γλυκές εκπλήξεις!

 

Περισσότερα