Εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας με τη "Δημαρχίνα" του Γεωργίου Σουρή.

 

Η γυναίκα μέσα από την διαχρονική διαδρομή της ανά τους αιώνες δεν φοβήθηκε κακουχίες αλλά ούτε και… χιόνια. Έτσι αν και το δελτίο καιρού έκλεισε πολύ κόσμο στα σπίτια του, εντούτοις στις 8 Μαρτίου γιορτάστηκε πανηγυρικά η «Ημέρα της γυναίκας» στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση». Με ελεύθερη είσοδο, γυναίκες κάθε ηλικίας γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο και είδαν την «Δημαρχίνα» του Γεωργίου Σουρή, με τη Μαίρη Ιγγλέση.


Τα γυναικεία προβλήματα αλλά και τα προνόμια που υπάρχουν στις μέρες μας έθιξαν -και καταχειροκροτήθηκαν- η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιλένα Αποστολάκη, η τέως βουλευτής και δημοσιογράφος κ. Σοφία Βούλτεψη, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, η καθηγήτρια της οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κατερίνα Καραγιάννη, η γλύπτρια κ. Ασπασία Παπαδοπεράκη, η δημοσιογράφος κ. Μάγδα Παπαγιάννη και η νεαρή καινοτόμος επιχειρηματίας κ. Μαρία Βλάχου, η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών.


Οι ομιλήτριες τόνισαν την δύναμη αλλά και την αδυναμία της γυναίκας ιδιαίτερα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου -και όχι μόνο-, αλλά και την αναγκαιότητα να γνωρίσουμε την διαφορετικότητα των φύλων, ενώ παράλληλα έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντησή τους στον ίδιο θεατρικό χώρο.
Η βραδιά έκλεισε με τις γυναίκες να τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους με κόκκινο κρασί ενώ η «Δημαρχίνα» Μαίρη Ιγγλέση τρατάριζε τον κόσμο με την χειροποίητη τυρόπιτά της.

 

 

(από αριστερά προς τα δεξιά) : Μαρία Ανδρούτσου, Μιλένα Αποστολάκη, Μαρία Βλάχου, Κατερίνα Καραγιάννη, Μαίρη Ιγγλέση, Μάγδα Παπαγιάννη, Σοφία Βούλτεψη, Ασπασία Παπαδοπεράκη

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρτυ στο θέατρο! Γίνεται; Γίνεται!

Ονειρεύεστε το καλύτερο παιδικό πάρτυ; Ελάτε μαζί μας για ένα διαφορετικό παιδικό πάρτυ, με τη σιγουριά της βραβευμένης Πρότυπης Παιδικής Διαδραστικής Σκηνής του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» (Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας – Βρυξέλλες 2015)

 


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8645400 για να διοργανώσουμε μαζί, την πιο όμορφη γιορτή!
Όλα τα πάρτυ μας, πραγματοποιούνται μαζί με τις παιδικές μας παραστάσεις (επιλογή από 6 θεατρικά, διαδραστικά έργα, όπου όλα τα παιδιά πρωταγωνιστούν μαζί με τους ηθοποιούς!), με πολλά κεράσματα και γλυκές εκπλήξεις!

 

Περισσότερα